Se alla inlägg

Planlösningsändring, vår mest efterfrågade tjänst.

Publicerat 4 september, 2022

Skrivet av Linn Frankhammar

Vi blir ofta anlitade för är att hjälpa våra kunder att ta fram en ny planlösning. Vissa gör en planlösningsändring för att öka värdet på lägenheten eller huset och kunna klättra vidare på bostadsmarknaden, andra gör det för att bo kvar i sitt hem när familjen växer och en del har köpt nytt, men behöver anpassa planlösningen efter sina behov.

Oavsett anledning är det alltid en rolig utmaning att förvandla en lokal eller ett hem och anpassa ytorna till kundens behov och budget.

Vi har förvandlat många hem och hjälpt kunder klättra på bostadsmarknaden. Många kunder är återkommande och det är otroligt kul och hedrande att få vara med på deras bostadsresa.

”Vi hjälpte en kund att se möjligheterna med en lägenhet på en attraktiv adress i Stockholm där vi förvandlade 2 rok till 3 rok. Vid försäljningen efter renoveringen, två år efter köpet, blev värdeökningen 65%.”

Nyckeln till en bra planlösningsändring är att tänka holistiskt, att inte bara slänga upp en vägg för att skapa ett till rum. Detta ger ingen utdelning, varken för den som säljer eller den som bor kvar. Det gäller att skapa en helhet och ett hem som är proportionellt till kvadratmetrarna. Ett till sovrum betyder ofta en till familjemedlem som behöver utrymme och förvaring. Fler sovrum i ett hem betyder också större sociala ytor. Ett kök, vardagsrum och badrum som är proportionellt till antal familjemedlemmar. Det är så vi pusslar ihop en smart och trivsam planlösningsändring. Vi ser möjligheter i varje kvadratmeter när vi optimerar ytorna i våra kunders hem och lokaler.

Allt börjar med en djupintervju hos oss där vi lär vi känna kunden. Vi ställer en rad olika frågor kring önskemål för projektet samt tittar på material och inspirationsbilder för att hitta en gemensam målbild. Vi går sedan igenom projektet i sin helhet, för en närmare dialog kring budget samt övriga frågor och funderingar som behöver besvaras innan vi kan börja arbeta.

Behöver du hjälp med en ny planlösning? Tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer.

Linn, Inredningsarkitekt på Covet