Bästa tipsen när du renoverar badrum. | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

Se alla inlägg

Bästa tipsen när du renoverar badrum.

Renovera badrum

Publicerat 1 oktober, 2022

Skrivet av Ellinor Pedersen

Passion för badrum.

Våra kunder är passionerade när det gäller sina badrum. Dessa, ofta små och tekniskt komplicerade, rum är ett hett debattämne i många familjer inför en renovering. Samtidigt är det ofta just detta som gör att många svenskar inte vågar gå hela vägen för att skapa sitt drömbadrum. Istället nöjer man sig med en något neutral och trygg lösning som inte gör någon vare sig glad eller särskilt ledsen.

Bra belysning.

Att planera för bra belysning i ett badrum är verkligen den sak som gör hela skillnaden i hur rummet upplevs. Vi rekommenderar att använda olika sorters belysning, såsom spotlights i taket, LED-belysning vid spegeln och även någon dekorativ belysning i form av vägg eller pendellampor. Tänk även på att belysningen skall ha dimmer!

Placering av produkter.

När du ändå renoverar badrummet är det alltid värt att se över placeringen av badrumsprodukterna. Tänk på hur ni vanligtvis nyttjar badrummet och hur ni skulle kunna optimera planlösningen.

Golvvärme

Att installera golvvärme blir såklart en extra kostnad men den är ganska marginell jämfört med vad det kostar att renovera ett badrum. Det är en liten sak som verkligen förhöjer vardagen här i kalla Norden.

Eluttag

En annan viktig sak att tänka på är placering av eluttag. Det är bekvämt att ha eluttag inuti kommoden för t.ex. eltandborstar. Men det är även viktigt att ha eluttag i arbetshöjd på väggen i anslutning till spegeln så att det är enkelt att koppla in hårtork eller rakapparat.

Inbyggnadsprodukter eller inte?

Idag väljer många att välja vägghängda blandare, duschar eller wc-stolar. Det är självklart väldigt snyggt men det är viktigt att veta att det påverkar budgeten för badrummet. Produkterna är ofta dyrare att köpa in samt att man behöver komplettera med inbyggnadslådor eller cistern. Även installationen kostar mer och hantverkarnas pris kan komma att stiga. Så tänk ett extra varv om det är värt det för er att välja det här alternativet.

Certifierade firmor.

Tänk på att alltid använda byggfirmor som har relevanta certifikat för att utföra badrumsrenoveringar. Då vet du att du alltid får arbetet utfört på rätt sätt, med hög kvalité och med en certifiering som stärker värdet på din bostad i framtiden.

 

Behöver du renovera ditt badrum? Hör av dig till oss så bokar vi in en kostnadsfri konsultation med en av våra inredningsarkitekter.

 

Ellinor, Inredningsarkitekt på Covet