Vårens vackraste väggfärger! | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

See all Articles

Vårens vackraste väggfärger!

Färgsättning

Publicerat 19 April, 2023

Written by Ellinor Pedersen

Äntligen är våren här!

Vintern och kylan är som bortblåst och runtom i landet flockas vi i parker för att njuta av solens strålar. Vi fylls av ny energi samt positivitet och det brukar påverka vår syn på färg samt inredning. Kanske är det därför som många väljer att ta tag i ett renoveringsprojekt man länge funderat på just under våren.

Att addera eller byta färg i hemmet är en liten ansträngning men som kan göra en väldigt stor skillnad. Här kommer därför en guide till vårens vackraste väggfärger som vi rekommenderar och inspireras av just nu!

1. Bruten vit

Vi alla gillar såklart neutrala färger men det gör en så otroligt stor skillnad att måla hemmet i en bruten vit istället för en kritvit nyans. Väljer man en sådan kulör så får hemmet genast en mer ombonad känsla, men man behåller samtidigt friheten att inreda såsom man vill eftersom en bruten vit passar med allt. Själv gillar vi det specifikt i kombination med naturmaterial såsom trä och marmor, men den passar även fint mot resterande färger i den här artikeln.

2. Ljusblå

Trots att färgen vid första anblick kan dra åt det kallare hållet så tillför den i själva verket en klassisk färgboost i hemmet utan att ta över för mycket. Dem blåa nyanserna är stilrena och lekfulla på samma gång och passar superfint både till neutrala färger men även till starkare kulörer. Vi rekommenderar specifikt att matcha den med röda detaljer just nu!

 

3. Pistagegrön

Gröna toner har länge varit populärt inom inredning, både på möbler och som väggfärger. Just nu är vi sugna på dem varmare gröna tonerna, såsom pistagegrön som har lite gult i sig. Färgen känns både pigg och ombonad samt passar till många andra färger. Speciellt skulle den göra sig fin i ett hem med mycket inslag av trämöbler och gröna växter.

4. Jordnära rosa toner

Vi upplever att rosa är en väldigt elegant färg om den används på rätt sätt. Just nu så använder vi gärna rosa toner som går mer åt det jordnära hållet. Alltså att dom går mer åt beige än att vara klara rosa färger. Denna typ av färg är otroligt behaglig att använda i hemmet och när solen lyser på är den magisk. Den passar fint mot alla färger i den här artikeln men även mot alla gröna och röda färger.

5. Ljusa gula nyanser

Trots att påsken är över så vill vi fortsatt se mer gult i hemmet! Just nu är vi inne på ljusare gula nyanser. Perfekt färg till barnrummet, eller varför inte på köksluckorna? Den här typen av gul gör sig fint mot andra pastelliga färger i den gröna, blåa och lila skalan.

Sammanfattningsvis så inspireras vi av varma toner och vi tror att våren är den perfekta årstiden att våga sig på mer färg i hemmet. Hoppas att ni har hittat lite inspiration för era hem inför våren och sommaren!

 

Ellinor, interior architect at Covet