Platsbyggda lösningar - yteffektivisera ditt hem | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

See all Articles

Platsbyggda lösningar – yteffektivisera ditt hem

Platsbyggda lösningar

Publicerat 14 May, 2023

Written by Linn Frankhammar

Platsbyggda möbler

Platsbyggda lösningar ger dig en fantastisk möjlighet att anpassa ditt hem efter dina preferenser och unika behov. Här kan du skapa ett eget uttryck, välja material, färg och form och anpassa lösningen till vad just du behöver.

Vi får ofta förfrågningar om att hjälpa våra kunder med platsbyggda lösningar. I många bostäder är platsbyggda lösningar det enda alternativet, det kan vara vindar, äldre hus, moderna hus med alltför öppna planlösningar eller andra utmanande miljöer. Det kan också vara att man vill använda platsbyggda val för att sätta sin personliga prägel när man skapar sitt drömhem. Vi har hjälpt kunder med platsbyggnationer för stort som smått, alltid från platsbyggd bokhylla, hallmöbel och garderober till platsbyggda kök och walk in closet. Det handlar också ofta om att dölja och bygga in element, kylskåp, elskåp, tvättmaskiner eller andra hushållsapparater.

Platsbyggda lösningar kan göras på en rad olika sätt med varierande pris. Det finns en rad kostnadseffektiva lösningar man kan tillämpa när man ritar platsbyggda möbler. Vi kan tipsen och trixen och hjälper dig skapa platsbyggda lösningar utifrån din budget.

 

Platsbyggd förvaring

Vårt i särklass vanligaste uppdrag är att skapa platsbyggd förvaring åt våra kunder. I större renoveringar där vi har möjlighet att ändra planlösningen är förvaring alltid något vi lägger stor vikt vid. Du kan aldrig få för mycket förvaring och rätt typ av lösningar som fint smälter in i planlösningen blir både en estetisk och funktionell dröm. Det bästa tipset när det kommer till förvaring är att alltid ta i och skapa mycket förvaring. För att hålla nere budgeten kan man skapa lösningar med redan färdiga stommar och inredning från exempelvis Ikea och sedan bygga in dessa med golvsockel och taklist. Fronter kan man beställa från en rad olika företag. Många av våra hantverkare har även egna snickerier och kan tillverka fronter utifrån specialmått och dina personliga önskemål.

För att skapa lite luft i förvaringen i hallen kan en sittbänk med förvaring eller annan lösning mellan garderoberna vara en bra idé. Har ditt hem högt i tak? Då kanske det är möjligt att bygga platsbyggd förvaring ovanför någon dörrpost. En sittbänk i hallen kan med fördel också fungera som platsbyggt skåp. Nyligen ritade vi en platsbyggd kökssoffa med smart förvaring under sittbänken. Möjligheterna är till synes ändlösa och våra inredningsarkitekter är bra på att hitta lösningarna, oavsett hur bostaden ser ut.

Platsbyggd bokhylla

En platsbyggd bokhylla är en vanlig förfrågan från våra kunder. För stora sociala rum ger en platsbyggd bokhylla en tyngd och ombonad känsla som lyfter rummet och gör det enkelt att möblera resten av rummet. Att samla fler funktioner i en bokhylla såsom stängd förvaring och skrivbordslösningar effektiviserar rummets ytor på ett fantastiskt sätt. Att låta väggen synas i bakkant av bokhyllan kan vara både kostnadseffektivt och ger även flexibilitet och möjlighet att hänga tavlor på väggen i större väggpartier utan hyllor. Självklart finns det en rad olika sätt att rita en bokhylla och man kan med fördel välja stommar som redan finns på marknaden för att hitta kostnadseffektiva lösningar.

Andra platsbyggda lösningar

Det finns många andra platsbyggda lösningar som våra kunder kanske inte har tänkt på innan man anlitar en inredningsarkitekt. Glaspartiväggar är ett perfekt sätt att avgränsa större rum och spara rum i rummet eller skapa samspel mellan rum och låta ljus färdas mellan rummen. Dessa lösningar är något hantverkarna platsbygger utifrån våra ritningar. Glaset måttbeställs när stommen är klar. Vi har använt alltifrån handblåst glass, tonat glas till linjeglas. Allt beroende på utrymme och uttryck. Skiljeväggar, smarta köksöar, sittbänkar eller avställningsytor är andra exempel på platsbyggda lösningar vi ofta bygger åt våra kunder.

Linn, interior architect at Covet