Renovera? Tänk på det här. | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

Se alla inlägg

Renovera? Tänk på det här.

Renovering

Publicerat 25 juli, 2022

Skrivet av Hediyeh Olson

Dags att renovera?

Vi hjälper dagligen kunder att renovera sitt hem eller sin lokal.
Här listar vi några tips för en lyckad renovering.

Planering & budgetering.

Ta fram en plan där ni tänkt igenom vad ni vill uppnå, er budget, målbild, tidsplan, osv. Behöver du göra en bygganmälan/ansöka om bygglov? Börja med att i god tid, leta potentiella byggfirmor som kan utföra arbetet. Kolla när i tiden de kan börja. Titta på material och inredningsdetaljer du vill ha för att få en prisuppskattning på inköpen. Glöm inte att kolla leveranstider.

Totalentreprenad

Vi rekommenderar att man tar in en totalentreprenad som kan hjälpa er med alla delar av renoveringen. Detta gör det enklare för er som kund med mindre praktikaliteter att hålla ordning på och även om detta formellt sett är något kostsammare så betalar det sig ofta i slutändan då privat projektledda projekt ofta blir kostsammare än beräknat på grund av felbeställningar, onödigt dyra produkter, förseningar eller missar i kommunikationen.

Anlita en projektledare

Att själv projektleda ett bygge är tidskrävande. Det kan vara värt att lägga en del av sin budget på att ta in någon som driver projektet. Detta kommer spara tid och öka effektiviteten i ditt projekt.

Tejpa ut planlösningen på golvet

Har du svårt att visualisera hur mycket plats olika möbler kommer ta eller hur stort ett nytt rum kommer att upplevas? Tejpa på golvet! Detta är en fantastiskt enkel metod att visualisera ert nya hem eller kommersiella lokal.

Kommunikationstråd

Tänk på att hålla er till samma kommunikationstråd för alla inblandade. Då finns allt i skrift och det är lätt att kunna hänvisa till denna kommunikation om det skulle uppstå några oförutsedda frågetecken.

ROT

Glöm inte att använda ROT. Äger du bostaden där arbetet utförs samt betalar skatt i Sverige har du som regel rätt till 50 000 SEK  i Rotavdrag. Rot- och rutavdraget får sammanlagt vara högst 75 000 kronor per person och år. Undersök hur mycket Rotavdrag du har rätt till, innan du börjar din renovering.

Planerar du att renovera? Vi kan hjälpa dig med en första kostnadsfri konsultation för att gå igenom hur du vill bygga om ditt hem.

Hediyeh, Inredningsarkitekt på Covet