De sex bästa tipsen när du renoverar ditt kök. | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

Se alla inlägg

De sex bästa tipsen när du renoverar ditt kök.

Publicerat 4 oktober, 2022

Skrivet av Frida Good

En köksrenovering ingår ofta i våra projekt. Köket är hemmets pulserande hjärta. Fungerar inte köket, fungerar inte hemmet. Här samlar vi sex favorittips till dig som överväger att göra om ditt kök.

Placera diskmaskinen så att den inte blir ett hinder när luckan är öppen. Om du har köksö, se till att du kan öppna skåp / lådor mittemot samtidigt som diskmaskinen är öppen. Planera också vilka lådor som ska innehålla vad utifrån vart diskmaskinen är placerad så man inte behöver gå till för många ställen när man tömmer diskmaskinen.

Välj en diskbänk som passar ditt liv. Sten och trä kräver ständigt underhåll, kvarts har samma känsla som sten men är mer tåligt för vätskor och värme.

Planera eluttag efter var du vill ha dina köksmaskiner. Eluttag på undersidan av överskåp kan vara bra eftersom dom inte syns, men ska man exempelvis ha en kaffemaskin stående på köksbänken kan det vara bättre med ett uttag som sitter på väggen bakom den så man inte behöver se sladden.

Du kan använda stommar och fronter från olika leverantörer. Ett bra sätt att komma ner i pris utan att kompromissa med designen är att använda stommar från Ikea, men fronter från en leverantör som har den stil ni önskar.

Planera köket så att kyl, spis, och vask är placerade i en triangel. Det är mellan dessa tre punkter du rör dig mest mellan i ett kök. Genom att placera dem i en triangel eller nära varandra minskar man antalet steg man behöver ta i ett kök.

För mycket förvaring existerar inte. Finns det plats för en hylla eller ett till skåp? Kan man sätta upp denna förvaring utan att köket känns trångt eller rörigt? Ni kommer alltid ha behov av extra förvaringsytor i ert kök. De flesta av våra kunder underskattar mängden köksattiraljer de har i sina hem. Hellre tomma skåp än en full köksbänk!

Frida, Inredningsarkitekt på Covet