Inspiration av inredningsarkitekt -Hornsgatan, Södermalm.

08 533 37 800 - hello@covet.se

Hornsgatan, Södermalm.

Projektdetaljer

Design

Möbleradplanlösning Val av ytskikt Val av förvaring Inredningsförslag kök Inredningsförslag badrum Inredningsförslag lösa möbler

Projektledning

Upphandling Inköp Bygg
Inredningsarkitekt, Covet Byggbolag, SGS Foto, Marcus Stork Studio.

Vår kund föll direkt för denna unika våning på Södermalm invid Mariatorget. Enligt utsago kommer golv och dörrar från ett franskt slott. Detta blev givetvis vår utgångspunkt när vi tog oss an detta komplexa och utmanande uppdrag där vi låter de patinerade detaljerna från slott och sekelskifte möta sval modernism. Vår kund ville sätta sin egen prägel på lägenheten och få den personlig och hemtrevlig. Naturliga material, varma accenter och rum i rummet bidrar till att uppnå detta.

Lägenheten har rymd som om den vore en kyrka och är uppdelad på två plan. Det stora rummet på nedre plan är öppet ända upp till nock. Här finns de sociala ytorna, den privata delen finner du en trappa upp med sovrum, badrum och arbetsrum/studio. Spiraltrappan är vacker och drabbande som om den vore ett konstinstallation. Några steg upp i den ger dig en härlig vy över den öppna planlösningen. Det är inte många hem som skulle rymma den magnifika lampan från Lee Broom.

I badrummet bygger vi vidare på vårt koncept med varma och naturliga material såsom mässing och marmor. Strikt och stilrent men samtidigt varmt och ombonat. Kranarna är från Tapwell och badkaret från Burlington.

Sovrummet har fantastiskt ljusinsläpp från det vackra runda fönstret som skvallrar om att vi ändå befinner oss i ett gammalt sekelskifteshus i Stockholm och inte på övre Manhattan. De ljusgröna väggarna ger ro och harmoni och det angränsande privata badrummet går i samma exklusiva stil som det större badrummet.

I rum och badrum dominerar de varma färgerna och naturliga materialen medan de öppna ytorna känns ännu luftigare med de vita väggarna. Takets sneda fall skapar intressanta ljusspel och oväntade vinklar och vrår. Det var en kul utmaning att maximera yteffektiviteten i lägenheten genom olika platsbyggda förvaringslösningar.