Vi listar 5 måsten för uteplatsen i sommar | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

See all Articles

Vi listar 5 måsten för uteplatsen i sommar

Inredning

Publicerat 13 May, 2024

Skrivet av Jessica Ström

Sommaren börjar krypa närmare och även om vi inte fått mycket mer än små glimtar av varmare tider i skrivande stund så är det hög tid att planera för årets mysigaste tid – häng på uteplatsen!

För den som ska investera i nya utemöbler så kan vi varmt rekommendera en serie i underhållsfri metall som denna från Hay. Självklart finns det även mjuka sköna dynor till i matchande färger. Att den dessutom finns i flera härliga kulörer är ett plus. Våra favoriter är tegelröd och skogsgrön som höjer både miljö och humör.

Planerar man att ha en och en annan middag eller festlighet på sin uteplats så kan lite extra piff enkelt lösas med en bordsstång som monteras direkt på bordet. Inga otillåtna hål i fasaden behövs längre med denna smarta lösning. Dekorera med grönt och blommor, ljusslingor eller annat du tycker är fint.

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för belysning på uteplatsen. Ofta bortglömd men ack så viktig. Satsa på en kombination flera olika varianter för maximal effekt. Planera så att ljuset kommer från olika höjder och har olika intensitet. Någon lampa i taket (eller hängande på en bordsstång om tak inte finns), en bordslampa, kanske en golvlampa och några ljuslyktor med riktiga ljus. Här ser du ljusslinga från Creative Cables, portabel bordslampa från New Works och ljuslykta från Cane line.

Vi på Covet önskar er en underbar sommar!

Jessica, projektledare på Covet