Sälja bostaden? Här kommer fem tips! | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

See all Articles

Sälja bostaden? Här kommer fem tips!

Publicerat 10 September, 2023

Skrivet av Jessica Ström

Jag började min karriär i mäklarbranschen och rådgör ofta våra kunder om hur de skall hantera sina bostadsaffärer för att maximera sin vinst och minimera stressen för sig och familjen. Här listar jag fem enkla tips inför din försäljning.

 

Passa på att byta upp dig

I en fallande bostadsmarknad gynnas dom som skalar upp så har du tänkt att flytta till större eller dyrare så passa på nu. Ett dropp i marknaden på 5% innebär en större sänkning på dyrare och större fastigheter.

Tänk på ditt hem som ett varumärke.

Att ta bort allt personligt är en vanlig klyscha som jag inte tycker man måste följa. Tänk istället att du säljer ett ”varumärke”. Lyft fram ditt hems personlighet och visa en stilren bostad med karaktär som en presumtiv köpare kan attraheras av. Ett härligt semesterfoto på familjen kan mycket väl få sitta kvar på väggen.

Plocka bort mer än du tror.

Försök rensa bort plotter och småsaker som ligger framme. Ytorna se tomma ut för dig, då brukar det vara lagom för visningsbesökarna. När du tycker du plockat bort tillräckligt plocka bort lite till. Ett tips är att ta ett foto på utrymmet och titta hur det ser ut, då brukar man kunna se var det ser plottrigt ut.

Putsa fönstren.

Rena fönster är extremt viktigt för helhetsintrycket. Putsade fönster påverkar ljusinsläpp, upplevt skick på bostaden, färgåtergivning och mycket annat. Om du måste välja mellan att putsa fönster och dammsuga innan fotografering så satsa på fönstren, damm syns inte på bilderna men ett smutsigt fönster kan få den bästa bostaden på fall.

Glöm inte toalettborsten.

Sätt inte käppar i ditt eget hjul. Ta bort toalettborsten, stäng toalocket och ta bort toarullen som är halvvägs igenom. Tänk på hur det känns att checka in på ett bättre hotell. Så vill vi möta ett badrum för första gången!

Jessica, projektledare på Covet