Såhär inreder du inspirerat av NCS färgtrender 2024+ | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

See all Articles

Såhär inreder du inspirerat av NCS färgtrender 2024+

Publicerat 22 January, 2024

Written by Hediyeh Olson

Med ett nytt år följer självklart nya trender.

Under Stockholm Furniture Fair 2023 talade Karl Johan Bertilsson, Colour Creative director på NCS, om deras trendspaningar för 2024+. De fyra trendriktningarna vi fick se är döpta till; Young Folk, Wood Kick, Heart/Stop & Star Gazer. Nedan tipsar jag om hur du kan inreda enligt färgtrenderna 2024+.

Young Folk

”Djärva och glada färger av rosa, en gröngul och en grön som får vår omgivning att kännas som en folkloristisk ekovers. Dessa kromatiska färger är balanserade med lugnande vackra pastellnyanser som lugnar oss och får oss att känna oss bekväma. Vi vill skämma bort oss i en positiv miljö där saker och ting inte är statiska och tråkiga. Vit är en nödvändig balansfärg här.” Text från NCS Color.

Wood Kick

”Naturliga, råa färger som naturligt kan hittas ovan, i och under jord ger oss den nödvändiga känslan av att vi har rätt. Denna känsla av korrekthet skrytas med en nyans av en varmare naturlig glad färg som fyller oss med den energi vi behöver för att möta en ny normal. Det är ett manifest av medvetet hållbart boende där det inte finns plats för konstgjorda färger. Vi använder den naturliga färg materialet har.” Text från NCS Color.

Heart / Stop

”Rena röda färger är viktiga. De ger oss känslor av viktiga händelser, attraktion, passion och att vi vill ha handling. Dessa röda nyanser vill leva tillsammans med en rödblå, de två färgerna som vi förstår och alltid har använt. De kromatiska röda och blå är balanserade med en varm grå betong och trä. Denna konstellation av färger är klassisk och polynationell som skänker oss känslor av igenkänning och förståelse samtidigt som de indikerar djärva handlingar.” Text från NCS Color.

Star-Gazer

”Vi flyr in i ett kraftfullt kalejdoskop av mystik med en bas av lila och violett. Tillsammans med mörkare tonade färger och det mycket viktiga guldet introducerar de oss till ett tankesätt att vi vill förstå vilka vi är, eller snarare vem vi skulle vilja vara. Färgerna är eleganta och exklusiva. Att kombinera både mörkare tonade färger eller lila och violett med guld omger oss med en känsla av rikedom i alla bemärkelser.” Text från NCS Color.

Som ni kan se är det livfulla & starka färger som styr för 2024 och framåt. Vi tar med oss att vara vågade och testa nya färgkombinationer som utmanar våra ideér, men som sätter en ton och ger en helt ny känsla till våra hem.

Hoppas ni har hittat lite ny inspiration för era inredningsprojekt 2024!

Hediyeh, interior architect at Covet