Offentlig miljö-arkiv | Covet

Vi fick i uppdrag att skapa ett boutique gym som erbjuder personlig träning samt träning i små grupper. Vi ville skapa en lyxig och välkomnande känsla för att matcha varumärket. Lokalen var från början uppdelad i två delar; en liten butikslokal mot gatan samt ett stort lager/garage så det krävdes mycket jobb för att förvandla vår vision till verklighet. Vi slog ihop dom två lokalerna för att skapa en ny, bättre planlösning anpassad för gymmet med gym-yta, två omklädningsrum och lounge. För detta krävdes en bygganmälan och mycket planering.

Designkonceptet skapades med ledorden stilren, industriell och personlig. Industriell passade lokalen eftersom den var rå från början och genom väl valda materialval så fick vi även fram den stilrena känslan. Vi ville framhäva visionen av att hårt möter mjukt. Vi gav lokalen en grå grundton och svarta detaljer och sedan bröt vi av med den mjuka röda färgen i taket. Vi har även använt oss av trädetaljer för att få in mer värme.

Det var fantastiskt kul att se gymmet växa fram vecka för vecka under renoveringen, som vi projektledde. Ännu roligare är det att se slutresultatet och hur vår vision blev verklighet. Den varma känslan förstärks av den vänliga och peppiga atmosfären man möts av när man kliver in genom entrédörren.