Vad gör en inredningsarkitekt? | Covet inredningsarkitekt
Se alla inlägg

Vad gör en inredningsarkitekt?

Inredningsarkitekt

Publicerat 28 oktober, 2022

Skrivet av Linn Frankhammar

Vi är inredningsarkitekter. Vår uppgift är att omvandla din vision till verklighet. Vi får många frågor kring detta så vi tänkte att det var på sin plats att reda ut begreppen.

En inredningsarkitekt är en hybrid mellan arkitekt och designer. Alla som jobbar på Covet är inredningsarkitekter och har välrenommerade internationella utbildningar från städer som Milano, Melbourne och London.

Våra uppdrag utgår alltid från ett problem vi ska lösa – vi behöver ett till sovrum, vi behöver ett större kök, vi behöver fler badrum, vi behöver flytta vårt kök, vi behöver bygga ut vår villa.

Som inredningsarkitekter löser vi först problemet rent tekniskt och funktionellt likt en arkitekt. Vi ritar nya planlösningar, ombyggnationer och bygglovsritningar.

Därefter följer design. Vi ser till att de tekniska och funktionella lösningarna blir estetiskt tilltalande. Vi tar fram inredningsförslag med specifika rekommendationer kring färgsättning, material samt inköp – allt som krävs för att skapa en attraktiv interiör. Detta arbete görs i nära samarbete med kunden utifrån dennes önskemål och budget.

Det unika med våra inredningsarkitekter är att vi även hjälper våra kunder att ta designen vidare till upphandling och byggnation. Våra inredningsarkitekter driver sina projekt från den kreativa designfasen, genom projektledning av inköp, till byggnationen och slutbesiktning, fram till en nöjd kund.

Det breda expertområdet som det innebär att vara inredningsarkitekt, med ett ben vid ritbordet och ett i verkligheten ute på byggen, gör våra inredningsarkitekter till experter på att förvandla en designdröm till verklighet, inom budget och tidsplan.

Letar du efter en inredningsarkitekt som hjälper dig hela vägen, tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer om våra olika tjänster och hur vi kan hjälpa er.

Linn, Inredningsarkitekt på Covet