Hemestra i inspirerande miljöer i sommar! | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

Se alla inlägg

Hemestra i inspirerande miljöer i sommar!

Inredning

Publicerat 28 juni, 2023

Skrivet av Hediyeh Olson

Nu står semestern för dörren och trenden att semestra på hemmaplan håller i sig. Varför inte ta en hemester och passa på att njuta av stilren design och spännande miljöer på svensk mark? Nedan listar jag 7 guldklimpar att besöka i Sommarsverige!

Tree Hotel, Luleå.

Tree Hotel är beläget i en liten by i den norrländska skogen. Alla boendealternativ är designade av olika arkitekter med en unik & modern touch samtidigt som de integrerar naturen på ett vackert & diskret sätt. Här kan du bo i allt ifrån ett UFO till en spegelkub, eller varför inte i ett fågelbo? En helt unik och visuellt hisnande arkitektonisk upplevelse som man inte alltför ofta förknippar med svenska skogar.

Stora hotellet, Umeå.

1895 slogs portarna upp till Stora Hotellet i Umeå och det har sedan dess varit en av stadens bästa boenden. Under 1800-talet lät stadens sjömanshus uppföra en ståtlig byggnad nere vid älven som blev ett kombinerat stadshotell & sjömanshus. Över 100 år senare står hotellet nyrenoverat och redo att välkomna dig in i en härligt opulent atmosfär med unika rum, vackra inredningsdetaljer och välrenommerad restaurang.

Ett Hem, Stockholm.

Huset där ”Ett Hem” ligger byggdes år 1910 som en familjevilla med syftet att det funktionella i byggnaden också skulle bli det vackra. Att omvandla huset till ett hotell var känslig process då ägaren Jeanette Mix ville behålla husets personlighet, men samtidigt erbjuda alla de tjänster som den moderna resenären förväntar sig. Resultatet är ”Ett Hem”, hotellet fyllt med det bästa av det bästa vad gäller möbler, skandinaviska antikviteter och design.

Här har Ilse Crawford skapat både bekväma, meningsfulla och vackra miljöer där varenda detalj är otroligt träffsäker.

Kroksjöns Skogsretreat, Unnaryd.

Glamping har blivit mer populärt på senare år och jag förstår det! Trånga tvåmannatält, tunga vandringsryggsäckar och sova i sovsäck är inte för alla. Att vara i vår svenska natur är däremot något vi alla älskar. Att få njuta av den, bekvämt och lyxigt, är enligt mig ett vinnande koncept.

Få en magisk naturupplevelse med skogen och sjön rätt utanför tältduken i Kroksjöns Skogsretreat. Här kan man varva ner omgiven av natur och samtidigt avnjuta lyxen av en ordentlig säng & värmen från en kamin. En låda full med lokala råvaror och goda recept ingår. Som balsam för själen!

Hotel Pigalle, Göteborg.

Boutiquehotellet med extra allt, Hotel Pigalle i centrala Göteborg. I det historiska Palacehuset från 1700-talet har Ess Hotell samarbetat med Spik Studios för att ta fram ett koncept som andas 1920-talets Paris. Och de har verkligen lyckats! Här har man lagt ner mycket tid och engagemang på designen, materialen och den exklusiva känslan. Här finns inga standardiserade hotellösningar, allt är handplockat- tapeter, tyger & möbler. Alla rum är unika, inte bara interiört utan även till formen.

Hotell Helgeand, Visby.

Helgeandshuset från 1200-talet är ett av Visbys äldsta bostadshus. Sedan 2006 har det fungerat som hotell med 17 rum, inredda med inspiration från medeltiden. Den enkla inredningen med mindre medeltida inslag såsom sängstommar eller takkronor gör det till en behaglig upplevelse utan att det känns som att man har klivit mitt in i ett lajv under medeltidsveckan. Om de 800 år gamla väggarna kunde tala har de nog dock många mustiga historier att berätta för oss.

Villa Strandvägen, Ystad.

I strandskogen ett par hundra meter från Ystads havsbad ligger vackra Villa Strandvägen. Denna sekelskiftesvilla från 1899, ritad av Peter Boisen, fick nytt liv 2015 när ESS Group tog över det unika huset. Här har de gjort ytterligare ett lyckat samarbete med Spik Studio där en omfattande men varsam renovering gjorts och man lyckats ta tillvara på husets charm och historia. Med sju rum i romantisk modern stil med exklusiva material inbjuder Villa Strandvägen till en intim & behaglig upplevelse. Huset är dessutom beläget i en otroligt vacker miljö vilket höjer den varma och mysiga känslan ytterligare.

Hediyeh, Inredningsarkitekt på Covet