Gör extra fint hemma inför julfirandet | Covet inredningsarkitekt

08 533 37 800 - hello@covet.se

Se alla inlägg

Gör extra fint hemma inför julfirandet

Inredning

Publicerat 21 december, 2023

Skrivet av Frida Good

Julen står för dörren och vi har precis städat bort alla verktyg och allt byggdamm hos vår kund i Ulriksdal efter en totalrenovering. Vi har dessutom har fått lov att låna deras hem för att visa hur man kan göra extra fint inför jul.

Kransar

Kransar är lika fina inomhus som utomhus, istället för julstjärna kan man till exempel hänga en krans i fönstret. Det är också fint att placera två kransar på var sida om tex en dörröppning eller stor spegel.

Girlang av granris

I den vackra entrén med ny platsbyggd panel och trappa har vi gjort en girlang av granris och hängt längs trappräcket. Andra ställen som blir fina av en girlang är öppna spisen, eller drapera runt fönstret över en gardinstång.

Sidenbandsrosetter

Att knyta rosetter av sidenband på ljusstakar, vaser och dörrhandtag är ett enkelt sätt att skapa julstämning. Band i smaragdgrönt och midnattsblå blir också väldigt fina i julmiljön.

Finporslinet

Jul är en högtid då finporslinet gärna får komma fram. Att duka med silverbestick och kristallglas förhöjer känslan av att det är en speciell dag. I vår dukning har vi gjort ett arrangemang av gröna kvistar och torkade apelsinskivor för att piffa lite extra.

Stämningsfull ljussättning

Sist men inte minst är en stämningsfull ljussättning, det är viktigt årets alla dagar, men under jul kan man dessutom med fördel tända alla ljus man har.

Frida, Inredningsarkitekt på Covet